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how to cook tasty veg rice 5 simple way to cook veg rice वेज राइस

हेलो दोस्तों यदि आप खाना बनाने एवं खाने के शौकीन हैं तो यह पोस्ट सिर्फ आपके लिए है मैं अमित यादव आज आपके साथ साझा करूंगा वेज राइस की रेसिपी इसके लिए आपको निम्न सामग्री की आवश्यकता होगी
 सामग्री - चावल,  पत्ता गोभी,  फूल गोभी,  गाजर, शिमला मिर्च,  आलू,  हरी मिर्च,  धनिया, पत्ती,  प्याज, कस्तूरी मेथी,  गरम मसाला (खड़ा),  मिर्च पाउडर,  धनिया( पाउडर)  गरम मसाला (पाउडर) 
विधि-  सर्वप्रथम एक गिलास चावल धो कर पकाएं ध्यान रहे चावल ज्यादा गिला ना हो हल्का   ड्राई रखें
   चावल को 10 से 15 मिनट तक ठंडा होने दो
 पत्ता गोभी कांटे लगभग एक बाउल
फूल गोभी के 5 से 6 छोटे टुकड़े 
गाजर पतले एवं लंबे फिंगर साइज कटे हुए प्याज बारीक कटे हुए शिमला मिर्च एवं धनिया पत्ती भी बारीक काट लें
  कढ़ाई चढ़ाएं एवं उसमें 100ml तेल डालें आधा चम्मच जीरा एवं खड़ा गरम मसाला से बघा लगाएं हल्का ब्राउन कलर होने पर गाजर पत्ता गोभी एवं शिमला मिर्च डालें साथ ही फूल गोभी भी डालें लगभग 5 से 6 मिनट फ्राई करें डेड चम्मच धनिया पाउडर डालें आधा चम्मच हल्दी पाउडर डालें मिर्च पाउडर एवं नमक स्वाद अनुसार डालें अब लगभग 5 से 6 मिनट तक अच्छी तरह पकाएं इसके बाद चावल को रीमिक्स करना लगभग 5 मिनट तक धीमी आंच पर पकाएं इसके ऊपर आपका स्वादिष्ट  वेज राइस तैयार हो जाएगा

Hello friends, if you are fond of cooking and eating, then this post is just for you, I will share  with you today, you will need the following ingredients for Veg Rice

 Ingredients - Rice, Leaf Cabbage, Cauliflower, Carrot, Capsicum, Potato, Green Chilli, Coriander, Leaf, Onion, Kasturi Methi, Garam Masala (Steep), Chilli Powder, Coriander (Powder) Garam Masala (Powder)

 Method- First of all, wash a glass of rice and cook it, make sure the rice is not too wet and keep it light dry.

 Let the rice cool down for 10 to 15 minutes

 Cabbage Thorns, A Bowl

 5 to 6 small pieces of cauliflower

 Finely chopped carrots, thin and long finger size chopped onion, finely chopped capsicum and coriander leaves

 Make a frying pan and add 100ml oil to it, apply half a teaspoon of cumin seeds and steamed with hot garam masala, add carrots, cauliflower and capsicum to a light brown color, and also add cauliflower, fry about 5 to 6 minutes, add dead spoon coriander powder, half teaspoon turmeric powder  Add powder, add chili powder and salt as per taste. Now cook it well for about 5 to 6 minutes, after this, remix the rice for about 5 minutes and cook on low flame, your delicious veg rice will be ready on top of it.
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